Мэдээлэл Чийгтэй орчин гурилын чанарт муугаар нөлөөлнө Гурилд тодорхой хэмжээний чийг агуулагдах ёстой ч хэт чийгтэй гурил хадгалалт даах нь буурч, бичил биетэн үржих нөхцөл болдог. Чийг ихтэй гурил саван дотроо бөөгнөрч, нягтарсан байдаг. Гурилын чийгийг үзэхдээ савтай гурилд гараа дүрээд 15 секунд орчим байлгах хэрэгтэй. Ингэхэд таны гар хүйт оргиж, нойтон мэдрэгдэж байвал тэр …
Continue reading “Чийгтэй орчин гурилын чанарт сөргөөр нөлөөлдөг”
Мэдээлэл “Өег Гурил” холбоо үг орсон 4 мөрт шүлгийн зарлалаа 📣📣📣#ӨЕГ_ГУРИЛ ХХК-аас ТУЛГАР ТӨР БАЙГУУЛАГДСАНЫ 2229, ИХ МОНГОЛ УЛС БАЙГУУЛАГДСАНЫ 814 ЖИЛ, АРДЫН ХУВЬСГАЛЫН 99 ЖИЛИЙН ОЙН ҮНДЭСНИЙ ИХ БАЯР НААДАМД зориулан хэрэглэгч нарынхаа дунд ДӨРВӨН МӨРТ ШҮЛГИЙН УРАЛДААН зарлаж байна. 👍Шаардлага:1. Өөрөө зохиосон байх (хуулбарлаагүй)2. “Өег гурил” холбоо үг орсон байх3. Наадмийн сэдэвтэй байх4. Хуудсыг …
Гурил хадгалах хугацаа 👍Хэдийгээр гурил хадгалалт даадаг бүтээгдэхүүн боловч хуучрах тусам чанараа алдаж, тэжээллэг байдал нь буурдаг хүнс юм. 👍Та бидний өдөр тутамдаа хэрэглэдэг гурил 12 сар хадгалах зориулалттай. 👍Гурилыг харанхуй, сэрүүн, хуурай газарт байлгах хэрэгтэй бөгөөд ингэхгүй бол чанараа алдах, чийгтэх, шавьжны хоол болох аюултай.
Гурилын чанарыг мэдэх энгийн арга 👍Гурилын төрлийг харах Монгол улсад үйлдвэрлэсэн гурилыг чанараар нь БГ-045, 050, 055, 075, 085, 115 гэж ангилдаг. Энэ тэмдэглэгээг та гурилын уутнаасаа харж болно. БГ гэдэг нь буудайн гурил гэсэн үгийн товчлол бөгөөд арын тоо нь нэмэгдэх тусам гурилан дахь буудайн хальсны хэмжээ нэмэгддэг. Хальсны хэмжээ их байх тусам гурилд …